In prima sedinta vom face diagnosticul si apoi tratamentul, urmand ca la urmatoarele sa evaluam raspunsul la sedinta anterioara si sa facem modificarile necesare pentru optimizarea tratamentului. Diagnosticul consta din discutia simptomelor, dupa care iti voi pune eu mai multe intrebari, apoi ma voi uita la limba ta si iti voi lua pulsul. In ultima faza e posibil sa iti palpez diverse puncte de acupunctura si sa vreau sa inspectez diverse zone de pe corp. 

Tratamentul, incepand cu prima sedinta, consta intr-o echilibrare generala, mergand apoi cu fiecare sedinta din ce in ce mai specific pe masura ce energetica organismului se echilibreaza. 

Sedintele dureaza aproximativ o ora, dar tratamentul propriu-zis dureaza mai putin. In rest discutam, din cauza ca este foarte important ca eu sa inteleg foarte bine ce nu e in regula cu tine, si e de asemenea foarte important ca dupa aceea TU sa ma intelegi pe mine in legatura cu sugestiile pe care ti le dau. Seamana un pic a psihoterapie, pe alocuri chiar asta e, dar cum ziceam - foarte multe din problemele de sanatate pe care le au oamenii, chiar si cele aparent foarte fizice, isi au radacinile mult mai profund in probleme emotionale si/sau spirituale. Pentru a intelege cauza si a o rezolva e necesara o serie de constientizari ca sa inveti sa nu iti mai faci singur rau. Acest proces e catalizat de sinergia dintre acupunctura si discutiile noastre. 

Dr. Octavian Sbarna, Bucuresti