Efectele de la tratament de obicei nu se vad imediat, ci cam la 2-3 zile dupa tratament. Unii pacienti vad mai repede efectele, altii mai incet. Efectele pot fi de imbunatatire a diverselor simptome, inclusiv a starii generale - pacientii descriu "o stare de bine". Dar pana sa apara aceste imbunatatiri pot aparea si niste inrautatiri in primele 24-48 de ore. Aceasta este "criza de vindecare" care poate sa apara sau nu. Ea se datoreaza faptului ca "scormoneste" un pic organismul si il face sa lucreze undeva unde nu a mai lucrat de mult timp. Criza de vindecare este urmata de ameliorarea simptomelor, care intr-o prima faza tine 1-3 zile dupa care simptomele revin treptat. Cu fiecare sedinta criza de vindecare scade (la unii nici nu apare), iar durata si amplitudinea efectelor pozitive cresc.

In momentul in care am rezolvat toate problemele si efectele se mentin de la o sedinta la alta, scadem frecventa tratamentelor, urmand ca in final sa intrerupem. Aceasta faza de rarire treptata este foarte importanta , altfel existand pericolul de revenire a simptomelor.

Dupa incheierea tratamentelor, ma astept sa ramai bine foarte mult timp. Unor pacienti le revin simptomele peste un interval destul de lung de timp (6 luni - 2 ani), dar atunci intr-o forma foarte atenuata, si care se rezolva de obicei in 2-3 sedinte, dupa care in mod normal nu mai revin deloc.

Ar fi ideal daca ai putea sa vii nemachiata deoarece toate acele imperfectiuni acoperite de machiaj sunt semne importante de diagnostic in acupunctura. Acelasi lucru e valabil pentru creme de corp (modifica gradul de hidratare al pielii si mirosul ei), si parfumuri. 

Dr. Octavian Sbarna, Bucuresti