Avantajele Medicinii Vestice

A nu se intelege ca eu sunt de parere ca medicina vestica nu este buna. Eu cred ca toate sistemele medicale reale, valide, functionale, sunt bune. Dar fiecare are puncte forte si puncte slabe.

 Personal cred ca medicina vestica este foarte buna in probleme chirurgicale unde trebuie intervenit fizic. Ramuri precum chirurgie, ortopedie, medicina de urgenta sunt extrem de importante si aici medicina vestica poate face ce alte ramuri medicale nu pot face. Daca un pacient si-a rupt piciorul trebuie sa ajunga la ortoped sa i-l puna in ghips, nu la acupunctor si nici la homeopat sau fitoterapeut. 

Avantajele Acupuncturii

Acupunctura este indicata in boli cronice, in probleme care nu pot fi diagnosticate si tratate de medicina vestica, in probleme emotionale si spirituale, in general in orice afectiune care nu necesita o interventie chirurgicala. Motivul pentru care are o arie atat de larga pe care este eficienta este ca nu se actioneaza direct asupra corpului ca in medicina vestica, ci se reabiliteaza sistemul propriu de reparare al organismului, medicul nostru interior. De cate ori nu ne supunem corpul la tot felul de stimuli nesanatosi si totusi nu patim nimic? Asta se intampla deoarece corpul nostru se repara singur. Dar cand abilitatea de a se repara se strica, atunci corpul se imbolnaveste cu adevarat. Atunci e indicata acupunctura. 

Dr. Octavian Sbarna, Bucuresti