Articole, Acupunctura

Acupunctura și infecțiile urinare

Un studiu clinic recent a arătat că până la 11 milioane de oameni din Statele Unite se confruntă cu infecții acute ale tractului urinar în fiecare an. Deși infecțiile urinare apar și la bărbați, femeile sunt preponderent afectate de acestea. Infecția urinară poate apărea în orice parte a sistemului urinar și este de obicei cauzată de bacterii care intră în uretră și încep să se înmulțească. Oricare ar fi cauza, condiția este destul de debilitantă. Unele femei au raportat că a avea infecție urinară poate fi cel puțin la fel de dureros, dacă nu chiar mai mult, decât nașterea. În urma diverselor tratamente testate, femeile predispuse la infecții urinare care au fost tratate cu acupunctură ca îngrijire preventivă au dezvoltat boala cu o treime mai rar decât femeile care nu au primit tratament de acupunctură. Acupunctura s-a dovedit, de asemenea, a fi foarte eficientă pentru durerile vezicii urinare cauzate de cistita interstițială. Acest articol se adresează femeilor care au o infecție urinară recurentă. Vorbim despre modul în care acupunctura acționează asupra bolii și despre cum poți scăpa de ea.

Antibioticele

Sunt cel mai frecvent prescris remediu pentru infecția tractului urinar. Având în vedere rezistența în creștere a bacteriilor la antibiotice, unele femei aleg să nu-și ia medicamentele și să lase infecția să-și urmeze cursul, ceea ce poate duce la probleme grave de sănătate în altă parte a corpului. Adesea, femeile care sunt predispuse la infecții urinare iau doze mari de antibiotice înainte de apariția unei infecții, ceea ce nu face decât să grăbească rezistența bacteriană.

Amenințarea emergentă a rezistenței la antibiotice i-a determinat pe cercetători să investigheze alte mijloace, nefarmaceutice, de reducere a frecvenței și duratei infecțiilor tractului urinar. Un cercetător, Terje Alraek, de la Universitatea din Bergen din Norvegia, a efectuat un studiu folosind acupunctura pentru a trata afecțiunile urinare la femei. Rezultatele, publicate în numărul din octombrie 2002 al Jurnalului American de Sănătate Publică, au descoperit că terapia a avut un mare succes și a redus rata infecției cu mai mult de 50% în cele șase luni de la tratament.

Prin acupunctură poți scăpa nu doar de faza acută, pentru care poți lua antibiotice, dar poți scăpa cu totul de tendința de a avea probleme cu infecțiile urinare. Acesta este punctul de vedere al metafizicii chineze, mai precis al acupuncturii. Discuția are două aspecte: motivele fizice care determină imbolnăvirea și motivele emoționale pentru care se întâmplă acest lucru.

Alraek și echipa sa de medici au recrutat pentru studiu 94 de femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani. Pentru a fi inclusă în studiu, fiecare femeie trebuia să fi avut cel puțin trei infecții ale tractului urinar în ultimele 12 luni, dintre care cel puțin două să fi fost diagnosticate și tratate de către un medic. Femeile au fost excluse dacă erau însărcinate sau aveau alte complicații.

După obținerea consimțământului scris, femeilor li s-a dat un diagnostic de medicină tradițională chineză și au fost randomizate în grupuri de acupunctură și de control. Subiecții de control nu au primit niciun tratament. Pacienții cu acupunctură au primit tratament cu ace în puncte de pe abdomenul inferior sau spatele (CV 3 sau 4 și BL 23 sau 28) sau extremitățile inferioare (KI 3; SP 6; SP 9; ST 36; sau LR3) conform diagnosticului lor de medicină chineză. Tratamentele au fost administrate de două ori pe săptămână timp de patru săptămâni.

Deși nu au existat diferențe statistice între grupurile de pacienți în cele 12 luni care au precedat începerea studiului, oamenii de știință au descoperit o scădere semnificativă între grupuri după începerea sesiunilor de acupunctură. 73% dintre femeile tratate cu acupunctură au fost „libere de infecții urinare” în timpul perioadei de urmărire de șase luni, comparativ cu doar 52% dintre femeile din grupul de control. Pentru femeile din grupul de acupunctură, acest lucru s-a tradus într-un risc redus cu 55% de a obține o altă infecție a tractului urinar în cele șase luni de la ultima ședință de tratament.

Femeile tratate cu acupunctură au prezentat, de asemenea, o reducere cu 51% a cantității medii de urină rămasă în vezică la examenul de șase luni, comparativ cu valoarea inițială, în timp ce femeile netratate nu au prezentat „nicio modificare semnificativă a urinei reziduale”. În plus, numărul de femei din grupul tratat cu niveluri reziduale de urină de 10 mililitri sau mai puțin s-a dublat. În grupul netratat, nu a existat nicio schimbare. Aceste constatări au fost deosebit de importante, deoarece urina reziduală este unul dintre factorii de risc primari pentru infecțiile recurente ale tractului urinar, în special pentru femeile aflate în postmenopauză.

Acupunctura

Acum, înapoi la acupunctură și infecția urinară, dar cu accent pe acupunctura emoțională pe care noi, la clinică, o practicăm cu succes. Hai să îți ofer un fapt interesant și mai puțin cunoscut: dacă infecția urinară se întâmplă după ce faci sex cu partenerul tău, atunci aceasta este, cel mai probabil, o problemă emoțională și nu una fizică. Când vine vorba de tractul urinar, rinichiul și vezica urinară au de-a face cu elementele de apă din medicina chineză. Aceasta este legată de o formă de energie, care se numește esență. Esența este partea de energie, singura parte a energiei pe care o moștenim de la părinții noștri și, practic, care formează constituția noastră. Putem obține, prin naștere, o constituție mai puternică sau mai slabă, în funcție de sursa cu care am fost binecuvântați. Deci depinde, chiar depinde cu ce venim în fondul nostru genetic.

Problemele infecțiilor urinare sunt cauzate de un Qi renal slab, o energie slabă a rinichilor. Iar în acupunctură avem puncte specifice pentru a tonifia rinichii. Medicina chineză este o medicină contextuală. Deci trebuie să ne uităm la imaginea de ansamblu. Ne uităm la ce alte semne și simptome avem. Așa că, de exemplu, aici, s-ar putea să ne uităm la problemele lombare. Verificați deci dacă aveți probleme cu spatele în zona lombară. Știu, acestea sunt probleme foarte frecvente și doctorul ne spune că poate fi din cauza timpului sau poziției de la birou. Sau este din cauză că nu facem suficient sport. Dar știți ceva? Majoritatea oamenilor nu facem suficient sport și nu avem neapărat probleme cu spatele. Alte semne și simptome: poate că suferiți de membre reci. Poate că picioarele sunt mai reci decât mâinile. Poate, în plus, suferiți și de insomnie. Poate aveți transpirație nocturnă. Poate vă treziți noaptea să beți apă. Poate chiar credeți că toate astea sunt normale, știți, să beți apă în miezul nopții, să vă treziți brusc, mai ales dacă vi s-a întâmplat asta des de foarte mult timp, poate chiar de ani. Nimic din toate astea nu este adevărat.

Nu sunteți destinați să suferiți de toate aceste lucruri. De fapt, toate cele de mai sus, inclusiv infecțiile urinare, sunt semne de dezechilibru al energiei rinichilor. Toate pot fi vindecate relativ simplu cu ajutorul acupuncturii. Acupunctura poate face cu adevărat diferența.

Vă așteptăm la clinică. Faceți chiar azi o programare la telefon 0769.298.091, pentru a evalua situația împreună și pentru a începe procesul de vindecare prin acupunctură emoțională, neinvazivă, nedureroasă, cu efecte aproape imediate.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *