Evenimente

Curs – Teoria Constelațiilor familiale – 11 septembrie 2018

Scurt istoric

Terapia sistemică a constelațiilor familiale a fost creată de Bert Hellinger (psihoterapeut și fost preot misionar în Africa). Este considerată a fi o terapie ce intervine în rezolvarea unor experiențe dificile pe care le trăim în prezent, dar care au rădăcini în evenimentele traumatizante din trecutul nostru sau al familiei din care facem parte.

Metoda a fost introdusă în Anglia, în reteaua de gestaltterapie, în anul 1994. Din 1996, metoda a continuat să se extinda devenind una din metodele cele mai eficiente de terapie cunoscute, cu efecte în timp scurt nu doar asupra celor ce lucrează și a sistemului familial din care fac parte, cât și asupra reprezentanților grupului.

În prezent, metoda constelației familiale este răspândita pe toate continentele și în toate țările având aplicare deja pe domenii specifice.

Cum se procedează:

Se aleg reprezentanți pentru oamenii, bolile, problemele din viața unui om și se urmărește echilibrarea „constelației „ de către persoanele și conceptele din viața omului respectiv prin interacțiunea cu reprezentanții aleși.

Reprezintă o formă de terapie foarte intensă și puternică.

Ce se poate vindeca folosind metoda constelatiilor familiale:

— Probleme legate de trup:

Suferința unei boli de orice natura (disfuncționalități și tulburări organice, boli ale aparatului cardio-respirator, intervenții chirurgicale cu consecințe postoperatorii, probleme ale aparatului locomotor, infertilitate, nașteri premature, avorturi spontane, pierderea unui organ, etc)

— Probleme legate de suflet:

Divorțul sau iminența divorțului, conflicte în familie, probleme în viața sentimentală, probleme în rolul de părinte, dificultăți în gestionarea unei pierderi (doliu, infertilitate, pierderea unui loc de muncă, a prestigiului social), dificultatea de a reuși în profesie, falimente repetate și eșec în afaceri, tendințe autodistructive (adicții și tipare comportamentale negative repetitive), sentimentul neâmplinirii personale, singuratatea în doi, teama de a fi tu însuți, teama de a depăși barierele spre țintele propuse, teama de ceilalți, dificultatea de a mă regăsi, de a-mi urma potențialul, vocația, etc.

Cursul va fi sustinut de Octavian Sbârnă, acupunctor și psihoterapeut cu experiență în domeniu.

Acest curs va explora relațiile dintre bărbați si femei – partea a 2-a.

Se vor detalia :

– regulile sistemelor familiale pentru a avea relatii armonioase

– motivele principale pentru esecurile in relatii si cum se vad acestea in constelatiile familiale

– rolul sexualitatii in legaturile dintre parteneri si din perspectiva constelatiilor familiale

Cursul va avea loc la adresa: strada Hagi Moscu Maria nr 3, sector 1, București.

Durată: 2 ore între 19.00 și 21.00

Costul este de 90 lei.

Pentru inscrieri va rugam sa ne trimiteti un mesaj cu numele .

Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactați printr-un mesaj sau la numărul de telefon: 0769.298.091

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *