Întrebări frecvente - Feng Shui
De ce aș apela la un consultant Feng Shui?
Simptome frecvente ale unui Feng Shui prost includ:
• te simți blocat în viață, pe unul sau mai multe paliere;
• ai probleme recurente de sănătate, care trec greu;
• probleme relaționale și de comunicare;
• probleme din orice domeniu care par fără explicație, care au apărut odată cu mutarea în acea locuință sau care nu se lasă duse indiferent de acțiuni;
• diverse blocaje în evoluție ce nu au explicație (de exemplu evoluție profesională ce nu se întâmplă din cauze necunoscute, prosperitate/venituri ce ramân mici sau se diminuează în ciuda eforturilor ș.a.m.d.)
Deși majoritatea clienților apelează la Feng Shui pentru că au una sau mai multe probleme, există câțiva care doresc să maximizeze sau aprofundeze beneficiile de care se pot bucura. Un consultant îți poate oferi perspective noi, poate să te ajute să deblochezi un potențial de care poate nici nu erai conștient, în așa fel încât tu să-ți poți îmbunătăți considerabil viața, sănătatea, nivelul de trai, relațiile cu cei dragi sau rezultatele academice!
De ce am nevoie pentru o evaluare Feng Shui?
De un plan arhitectural al locuinței în două exemplare, anul construcției locuinței, mutării primului locatar în imobil sau al ultimei renovări majore a imobilului.
Ce presupune să fac eu după evaluare?
Vei primi instrucțiuni detaliate asupra schimbărilor de efectuat, împreună cu datele calendaristice favorabile acestor schimbări. Din lista modificărilor sau indicațiilor, fac parte: schimbarea poziției sau amplasării patului, biroului sau a altor piese de mobilier, instalarea de acvarii sau piese de mobilier în diverse poziții, folosirea cu precădere sau cit mai rară a unor zone/intrări din casă etc.
În cât timp apar efectele?
Această artă este deosebit de complexă și are trei orizonturi de timp: scurt (zile), mediu (luni) și lung/permanent (ani). Consultantul îți va spune la ce orizont de timp să te aștepți, în funcție de cazul și datele analizate.
Cum știu să nu stric echilibrul odată creat?
Există destul de puține restricții, și ele se referă în general la a evita sau a te abține de la următoarele acțiuni până la consultarea unui specialist:
• repoziționarea pieselor de mobilier;
• montarea de acvarii mari;
• modificarea structurii interne a locuinței;
• schimbarea ușii folosite ca intrare în casă (dacă există uși alternative);
• repoziționarea cuptorului/aragazului și/sau chiuvetei de bucătărie;
Se face o singură dată sau de mai multe ori?
Evaluarea se face în general o singură dată, prima evaluare fiind cea mai importantă. Desigur, există situații în care în casă apare una sau mai multe persoane noi. Pentru acestea exista calcule complementare. Tot o excepție este situația în care clientul dorește să facă modificări în casă (de poziționare a mobilierului sau de structură internă) sau când apar modificări semnificative în mediul exterior.
În Feng Shui de nivel avansat, pentru clienții care doresc să maximizeze rezultatele obținute, există calcule care se fac anual, în funcție de caracteristicile energetice ale anului respectiv și influențele lor în diversele sectoare din casă.
E vreo diferență între evaluarea pentru mine și pentru partenerul/copiii mei?
Da. Deși există o parte ușor mai importantă, care ține strict de casă, interacțiunea dintre locatar și locuință este diferită. De asemenea, ceea ce își dorește fiecare să obțină prin folosirea Feng Shui-ului poate să fie foarte diferit.
Am citit și eu despre Feng Shui. Ce îmi puteți aduce în plus?
Cărțile despre Feng Shui au conținut foarte diferit. Unele pot să conțină doar informații de popularizare, informații generale și deseori inutile fără un cadru amplu. Altele sunt cărți de un nivel mediu, cu informații bune și utile, dar incomplete. Accesul la informația de specialitate, de măiestrie, este de obicei restricționat fie prin prețul prohibitiv, fie prin timpul extins necesar pregătirii, fie prin simpla lipsă a lor. Nu știu la ce fel de informație ai avut tu acces, dar în ceea ce ne privește, gradul de expertiză este garantat de certificări internaționale în domeniu (vezi secțiunea despre noi)
Am mai făcut modificări Feng Shui fără rezultate. Am pus fântâna și fotografiile exact unde și când mi s-a spus. De ce nu s-a întâmplat nimic?
Există foarte multe mituri în Feng Shui și, din păcate, foarte mulți ‘practicanți’ ale lor. Diseminarea pe scară largă a acestei arte a avut ca efect nedorit diluarea informațiilor utile și funcționale din Feng Shui. Statuete, fântânici, fotografii, bănuți, ciucurași, obiecte de o anumită culoare etc. sunt exemple clasice de astfel de mituri. Adevăratul Feng Shui se folosește de forțele mamei natură și va ține cont mult mai mult de poziționarea în casă a locatarilor decât de poziționarea remediilor (care sunt foarte puține și de obicei mari). În general, modificările de Feng Shui real vor fi de neobservat pentru nespecialiști.