Sunt Dr. Octavian Sbarna, si toata viata mea am fost un explorator. Toata viata mea a fost o calatorie in cautarea cunoasterii si intelegerii fiintei umane in toate dimensiunile ei.

Mi-am inceput calatoria la varsta de 16 ani, cand mi-am intalnit primul maestru in acupunctura cu care mi-am inceput studiile in Marea Britanie. El m-a introdus in fascinanta lume a medicinii orientale, cu vasta sa intelegere despre fiinta umana. Stilul Constitutional al Celor Cinci Elemente pe care l-am studiat cu el timp de 8 ani este unul din rarele stiluri de acupunctura care a pastrat alaturi de intelegerea si tratarea omului la nivel fizic, intelegerea functionarii meridianelor si punctelor de acupunctura la nivel mental, emotional si spiritual. In acest fel am invatat cum diversele suferinte si dezechilibre emotionale se pot reflecta in boli fizice, si cum se pot vindeca. Mai apoi am studiat stilul Medicinii Traditionale Chineze, cel mai practicat stil de acupunctura, care se axeaza pe tratamentul afectiunilor predominant fizice.

Studiind medicina clasica am inteles bazele stiintifice ale functionarii corpului uman, si am invatat sa integrez cunostintele de acupunctura cu cele de medicina clasica. Am inteles sa vad dincolo de intrebari de genul “care sistem e mai bun” si sa inteleg ca fiecare instrument are punctele sale forte.

Urmatorii ani au fost parcursi practicand si studiind pe rand, in paralel cu acupunctura, diverse practici si sisteme de medicina alternativa precum Reiki, terapie craniosacrala, samanism, constelatii familiale, psihoterapie integrativa si multe altele.

In ultimii ani am revenit la sursa, dedicandu-mi atentia celorlalte ramuri ale metafizicii chineze, surori cu acupunctura: Feng Shui – studiul energeticii mediului si locuintei, Ba Zi – astrologia chineza, precum si ramuri mai putin cunoscute precum Ze Ri – studiul energeticii timpului, si Qi Men Dun Jia. Pe acestea toate am avut sansa sa le studiez in Malaezia si Singapore cu maestri internationali precum Joey Yap si Hung Hin Cheong.

Emotionanta “revenire” in Asia, atat ca si calatorie cat si ca intoarcere la studiul bazelor acupuncturii, a insemnat pentru mine incheierea si incununarea unui ciclu si inceperea altuia nou, cu ocazia careia am pus bazele unui nou stil de acupunctura bazat pe traducerea hartii de astrologie chineza in “puncte de acupunctura constitutionale” pentru persoana respectiva, care au un efect deosebit de profund in transformarea omului respectiv.

Totodata, imbinarea cunostintelor de Feng Shui, BaZi si acupunctura a dus la crearea a numeroase tehnici noi de diagnostic si tratament cu acupunctura, precum si descoperirea unor modalitati de a activa locuinta pe coordonate de Feng Shui pentru a stimula vindecarea.

In tot acest periplu personal am vrut sa dau mai departe din cunoasterea mea si altora, considerandu-ma foarte norocos sa fi venit in contact cu aceasta cunoastere. Din aceasta dorinta am fondat o scoala de acupunctura in 2012, fiind prima scoala de acupunctura din Romania acreditata de Asociatia Europeana de Medicina Traditionala Chineza (ETCMA).

Asadar, draga cititorule, daca ce ai citit pana aici rezoneaza cu tine, pentru tine sunt destinate aceste randuri. Daca esti pregatit(a) sa iti asumi drumul vindecarii fizice si sufletesti, cu toate provocarile si binecuvantarile ei, te astept sa vii la prima programare si sa incepem aceasta minunata calatorie a devenirii tale!