Clinica Shen

Boli cronice - Suferinte fara diagnostic - Cultivarea sanatatii - Echilibrul emotional

Contact


  Ce este acupunctura?

  Unul dintre cele mai vechi sisteme de medicina de pe glob, cu o istorie de peste 2500 de ani, acupunctura actioneaza prin intermediul unor meridiane si puncte de acupunctura.

  Aceste meridiane si puncte alcatuiesc un intreg sistem energetic, care hraneste si sustine organele interne, precum si mecanismele de vindecare si imunitate ale corpului. Cand apar dezechilibre energetice in acest sistem, corpul se imbolnaveste, capacitatea cognitiva poate scadea, emotiile pot sa devina dezechilibrate.

  Vindecarea adusa de acupunctura presupune armonizarea sistemului energetic uman prin stimularea diverselor puncte de acupunctura, care sunt porti de interactiune cu meridianele (circuitele) energetice care sustin functionarea organelor interne. Acupunctura stimuleaza capacitatea de autovindecare a corpului, motiv pentru care nu este invaziva si nu da efecte secundare.

  Beneficii

  Acupunctura are numeroase beneficii, multe dintre ele fiind greu de gasit in alte sisteme de vindecare.

  Echilibreaza emotiile

  Probleme precum depresia, anxietatea, atacurile de panica si multe alte afectiuni si dezechilibre emotionale se pot rezolva cu succes prin acupunctura. Ai suferit destul?

  Trateaza boli dificile sau cronice

  Acupunctura trateaza cu succes probleme de sanatate cronice, greu de tratat, si chiar afectiuni care nici macar nu au un diagnostic clar. Si asta datorita abordarii sale holistice, si a 2500 de ani de experienta.

  Intelege cauza

  Puterea terapeutica imensa a acupuncturii se bazeaza in primul rand pe o intelegere amanuntita a functionarii corpului in starea de sanatate si de boala. Adresarea cauzei este cheia unei vindecari reale.

  Rezultate durabile

  Deoarece prin acupunctura adresam cauzele, vindecarea rezultanta, desi mai lenta decat adresarea superficiala doar a simptomelor, ne asigura ca simptomele nu vor mai reveni.

  Dezvoltare personala

  Acupunctura poate fi folosita si pentru a ne extinde orizonturile de perceptie, intelegere, maturitate. Cu ajutorul ei ne putem depasi traumele din copilarie, si iesi din scenarii de viata negative, devenind mai impliniti si mai fericiti.

  Complet naturala

  Deoarece stimuleaza mecanismele de autovindecare ale corpului, este o metoda complet naturala, nu este invaziva, si nu are efecte secundare!

  De ce sa ne alegi pe noi?

  Intimitate si tratament individualizat

  Vei fi tratat fara a mai imparti camera de tratament cu alti pacienti, lucru diferit de majoritatea clinicilor de acupunctura din Romania. Credem in faptul ca pentru a ajunge profund in comunicare e nevoie sa te simti confortabil(a).

  Acupunctura emotionala

  Suntem probabil singura clinica de acupunctura din Romania unde vei intalni integrarea partii emotionale in diagnostic si tratament. In majoritatea clinicilor clasice de acupunctura se trateaza doar aspectele fizice ale bolilor. Noi suntem experti in problemele somatizate, iar majoritatea terapeutilor nostri au si formare in psihoterapie.

  Daca afectiunea ta are cauza emotionala, acesta e probabil motivul pentru care nu ti-ai gasit inca rezolvarea pana acum! Nici medicina clasica si nici majoritatea clinicilor de acupunctura nu trateaza asa ceva.

  Integrare cu Feng Shui si Astrologie Chineza

  Unica in Romania, clinica noastra este una dintre cele doar cateva in lume unde medicina chineza este reunita si integrata cu celelalte ramuri ale metafizicii chineze – Feng Shui si Ba Zi.

  Astrologia chineza ne permite sa intelegem constitutia energetica a omului la un cu totul alt nivel, ceea ce permite tratamente mult mai individualizate. Iar tu poti intelege mai multe despre tine!

  Feng Shui la nivel de sanatate poate sa explice cauzele unor afectiuni care nu raspund la tratament, deoarece sunt cauzate de dezechilibrele energetice ale locuintei care se transmit celor care locuiesc acolo. Deoarece noi integram Feng Shui cu acupunctura, putem sa te ajutam sa iti transformi locuinta intr-o sursa de vindecare si armonie.

  Formare cu Profesori Internationali

  Am facut cursuri live si online cu profesori din Marea Britanie, Germania, Israel, Statele Unite ale Americii, Malaezia si Singapore. Am avut ocazia sa invatam de la cei mai buni. Si tu meriti sa dai sanatatea corpului si mintii tale pe mainile celor mai buni. Te asteptam!

  Experienta de peste 20 de ani

  Avem o experienta de peste 20 de ani in practica acupuncturii. Aceasta se reflecta in profunzimea diagnosticului, eficienta tratamentelor, si durabilitatea rezultatelor obtinute.

  Prestigiu si Recunoastere Internationala

  Dr. Octavian Sbarna a sustinut la nivel international cursuri de acupunctura, Feng Shui, si sanatate prin metafizica Chineza, in tari precum Polonia, Italia, Malaezia, precum si in cursuri online cu audienta internationala bogata. Ocazional a fost speaker (prin scoala de Metafizica Chineza Joey Yap International) vorbind pe subiecte de metafizica chineza in fata a 2500 de oameni in Malaezia.

  Fondatori de scoala de acupunctura

  Scoala noastra de acupunctura afiliata clinicii este singura scoala de acupunctura din Romania recunoscuta de ETCMA (European Traditional Chinese Medicine Association). Studentii nostri invata tainele acestor stravechi sisteme orientale de vindecare de la o echipa dedicata sa le formeze profunzimea intelegerii si rationamentului clinic, precum si a integra aceste cunostinte in intelepciunea conexa a altor sisteme din metafizica Chineza.

  Sistem inovator de acupunctura

  Dr. Octavian Sbarna este autorul unui sistem inovator de acupunctura bazat pe Ba Zi (astrologia chineza) din care deriva “puncte constitutionale” de acupunctura. Acestea sunt calculate din anul, luna, ziua si ora nasterii pacientului, si sunt extrem de individuale, beneficiul adus de ele fiind ca faciliteaza invatarea lectiilor majore de viata pentru acea persoana la un nivel foarte profund. Aceasta rezulta in dezvoltarea unei puteri interioare uriase, si a unor schimbari interne de paradigma ce duc pacientul catre alt nivel de intelegere, perceptie si atitudine vizavi de viata.

  Dr. Octavian Sbarna impreuna cu Andreea Nicolae au descoperit si niste puncte de acupunctura noi, denumite Nexusuri. Acestea sunt o categorie aparte de puncte, destinate a fi folosite dupa ce a fost pregatit terenul cu punctele constitutionale. Rolul lor e de a cataliza transformari radicale in oameni la nivel emotional si spiritual si de a impinge orizontul constiintei si perceptiei pacientului.

  Afectiuni tratate

  Vezi cele mai frecvente afectiuni tratate prin acupunctura.
  • Anxietate
  • Depresie
  • Atacuri de panica
  • Colon iritabil
  • Probleme digestive
  • Migrene
  • Tulburari menstruale
  • Insomnii

  Stiluri de acupunctura practicate

  Un lucru ce ne distinge de alte clinici si este rar intalnit este ca practicam mai multe stiluri de acupunctura, ceea ce ne permite sa te ajutam in mai multe feluri si pe mai multe planuri:

  Stilul Traditional Chinezesctrateaza in principal afectiunile pe plan fizic, de la dureri de spate la probleme digestive, de la Infectii urinare, la dureri de ciclu, si evident – multe alte afectiuni! De principiu, daca o afectiune nu necesita chirurgie, deci nu este foarte prezenta structural (fracturi, etc), e foarte probabil ca poate fi adresata cu acupunctura. Suna-ne si intreaba daca e buna si pentru afectiunea de care suferi tu!

  Stilul Constitutional al Celor 5 Elemente – se adreseaza in principal afectiunilor emotionale, precum anxietate, depresie, ingrijorare, etc. Dar – foarte important – acest stil vine cu instrumentele de diagnostic si tratament pentru a intelege si trata si bolile care sunt de fapt somatizari ale unor emotii.

  Somatizarile sunt fenomenul prin care o emotie foarte puternica survenita la un moment dat poate sa inceapa sa afecteze corpul fizic. Foarte important este faptul ca daca o boala somatizata este tratata ignorand cauzele emotionale, cu un tratament care adreseaza doar simptomele fizice, acestea fie nu vor Raspunde la tratament, fie vor reveni in timp.

  Stilul Tulpinilor Ceresti si Ramurilor Pamantesti

  Bazat pe astrologia chineza, respectiv pe data nasterii, acest stil are avantajul ca poate sa descifreze constitutia pacientului la un nivel foarte profund si personal, si sa directioneze tratamentul direct la sursa cea mai profunda a dezechilibrelor pacientului. Aceasta abordare are avantajul de a descifra radacina cea mai probabila a problemelor de sanatate si a dezechilibrelor emotionale.

  Dr. Octavian Sbarna si-a adus aici contributia personala prin propria interpretare a acestui stil, integrand Invataturile obtinute in Orient prin studiul Feng Shui si Ba Zi (Astrologie Chineza). De aici a descoperit tehnici deosebit de puternice bazate pe asa numitele puncte constitutionale si puncte Nexus.

  Contact