Articole

Acupunctura si stimularea lactatiei

Multe mame se vad in postura frustranta de a nu isi putea alapta copilul – frustrare accentuata cateodata de privelistea altor mame din maternitati care au destul lapte pentru odorul lor si pentru inca doi pe langa el. Mai mult, mamele din ziua de azi tind sa se informeze mai mult decat cele din trecut si din ce in ce mai multe afla ca alaptarea cu lapte de mama direct de la san este mult mai benefica decat cea cu surogate gen lapte de vaca.

Si totusi, ce e de facut daca nu ai lapte? Sau ce se intampla daca ai lapte, ai sanii angorjati si umflati si durerosi, dar laptele nu iese? Nu sunt probleme grave de sanatate, dar sunt extrem de neplacute cateodata.
Acupunctura ofera aici niste solutii simple si eficiente. Exista anumite puncte cunoscute pentru efectul lor de a stimula secretia si ejectia laptelui, care stimulate au efecte foarte rapide si rezolva problema. Totul este sa dai de cineva care sa stie aceste puncte si sa te poata invata cum sa le folosesti daca ai aceasta problema.

In vest, aceasta abordare ar face parte dintr-o ingrijire mai complexa oferita de moase. Multe moase in vest invata partea de acupunctura specializata pe sarcina si ingrijirea gravidei deoarece cu niste informatii foarte simple poti obtine rezultate impresionante in calmarea sau eliminarea unor discomforturi sau probleme ce tin de sarcina. La noi din pacate acupunctura este prea putin dezvoltata ca sa avem „specialisti” in sub-ramuri ale acupuncturii, dar daca ai noroc de cineva care stie, sau macar care stie unde sa caute informatia, aceste mici discomforturi se pot regla cat ai zice peste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *