Feng Shui, Articole

Colțul relațiilor, colțul dragostei in Feng Shui

Nu pot să vă spun cât de multe cereri avem săptămânal de la clienți cu inimile zdrobite, care ne mărturisesc că se simt disperați și care ne întreabă ce să facă pentru a îmbunătăți colțul lor de dragoste sau relație. Vor sa apeleze la Feng Shui. Cei mai mulți ajung la noi după ce au citit “pe net” despre „colț de dragoste feng shui”. Mare le este dezamăgirea când le spunem ca nu există o vrajă specială pentru a îmbunătăți, reface, relua, găsi dragostea.

În primul rând: “colțul dragostei” nu este doar al dragostei, ci este un sector al relațiilor. Încă o dată: colțul iubirii în Feng Shui nu se referă doar la dragoste. Nu se referă doar la relațiile amoroase. Este, de fapt, un colț al relațiilor. Același sector este folosit, de exemplu, și în business pentru parteneriate, pentru colaborări, pentru relații între angajați. Și nu se referă neapărat la iubire sau colaborare de business. În Feng Shui există un sector specific clădirii, specific pentru toată clădirea. De exemplu, dacă avem un bloc cu 10 etaje și cu 120 de apartamente, toate apartamentele vor avea același sector al relațiilor. În afară de acesta, mai există și sectorul personal al relațiilor: fiecare om are structura lui energetică proprie și fiecare dintre noi avem sectorul nostru personal, indiferent de clădirea în care stăm.

Deci avem, practic, două sectoare ale relațiilor: unul personal și unul al clădirii, ambele parte din Sectorul relațiilor. Influența pe care fiecare o are asupra vieții noastre este cam 50-50 la sută. Această pondere este dată de stelele zburătoare pe care le avem în fiecare sector. Acestea determină structura energetică a sectorului. Dacă avem stele zburătoare bune, care sunt de armonie, de comunicare, de iubire, de căldură emoțională, de stabilitate, aceasta va fi dinamica generală pentru relația noastră. Dar nu e obligatoriu să fie așa. Sunt de exemplu case sau apartamente care au în acest sector personal sau pe acea clădire stele mai puțin bune. Eu personal, vă pot spune, am locuit în aceeași casă în care locuiesc acum, căreia i-am făcut modificări de Feng Shui. Aveam pe sectorul relației stele nefavorabile. Clasic: stelele spuneau ca voi ajunge să divorțez. Guess what? Am divorțat. Dar mi-am dat seama de ce se întâmplă și am făcut schimbările necesare. Apoi, sectorul meu relațional s-a schimbat radical.

Când facem la clinică o analiză pentru un client, cand analizăm capacitatea unei case, ne uităm la principalele atuuri pe care le are: e mai bună pentru bani, e mai bună pentru iubire, pentru sănătate. În momentul în care ne uităm la sectorul relațiilor, ne uităm nu doar la ce poate casa să facă, ci și dacă este o casă bună pentru acel om, pe sectorul respectiv. Casa poate să aibă un sector de relații foarte bun, dar aceeași casă să aibă pe sectorul relațional al persoanei respective niște stele foarte proaste. Ceea ce înseamnă că el nu este compatibil neapărat cu casa sau casa nu este bună pentru el, pentru relație. Vedem ce stele sunt, vedem ce poveste spun acele stele și vedem ce putem sa facem. În unele cazuri se poate face ceva, în altele e chiar mai bine sa te muți.

Există anumite direcții și locații într-o proprietate care îi pot ajuta pe rezidenți să promoveze „relații mai bune”. Cu toate acestea, această locație specială este diferită în fiecare casă și pentru persoane diferite. În ceea ce privește traducerea exactă, literală, a unui colț de „dragoste sau relație” în Feng Shui clasic – pur și simplu nu există.

Adevărul este că am devenit o societate care lucrează pe conceptul de „satisfacție imediată”. Totul trebuie să se întâmple pe loc. Suntem din ce în ce mai mult sclavii ideii de remediere rapidă și că aproape fiecare problemă pe care o avem – de la răceala comună la divorțuri – poate fi rezolvată în 24 de ore. Și așa am ajuns să ne așteptăm la soluții magice și de la Qi-ul mediului nostru.

Formulele Feng Shui au ajuns să fie supra-simplificate, autorii cărților de specialitate produc formule magice pe bandă rulantă. Dacă aruncați o privire rapidă prin cărțile de pe piață astăzi, veți vedea cum fiecare carte repetă aceleași sfaturi cu autorii pur și simplu rescriind „sfaturile” într-un mod diferit. Fiecare carte nouă devine o versiune și mai diluată și simplificată a celei anterioare. Nu mă înțelegeți greșit, nu spun că aceste cărți sunt toate rele. De fapt, cred că au făcut o treabă excelentă până acum în creșterea gradului de popularizare și conștientizare a publicului despre Feng Shui. Ceea ce mă preocupă, totuși, este modul în care publicul va aplica aceste concepte diluate și va crea și mai multe probleme decât soluțiile pe care le caută. Toate acestea în numele simplității. Veți intra și voi, cum am făcut-o și eu, în casa unui prieten și veți găsi o pereche de „rațe de dragoste” în fața ușii, cu un alt mărțișor „de dragoste” atârnând de gât. Dacă au noroc, nu au cheltuit încă mai mulți bani cumpărând pandantive și bijuterii „romantice”.

Feng Shui este o știință și îmi încurajez studenții, clienții și cititorii să studieze cu o minte curioasă. Gândiți-vă ca Feng Shui este o știință veche de mii de ani. Fiecare formulă trebuie să fie explicabilă – încercarea de a explica Sud-vestul drept „colțul iubirii” doar spunând că este „Kun gua” este inacceptabilă. Răspunsul trebuie să fie cel puțin logic pentru a satisface orice practicant serios de Feng Shui.

Haideți să vedem totuși cum ajută Feng Shui relațiile atât romantice, cât și non-romantice? Și despre ce fel de „ajutor” vorbim aici? Ajutorul la care ne referim aici vine din folosirea energiilor (Qi) din anumite locații din casă sau birou pentru a ajuta relațiile, ajutând la netezirea drumului întâlnirii cu oameni sau interacțiunii cu oamenii. Aceste energii și locații ajută la crearea oportunităților de interacțiune, crearea de rețele și îmbunătățirea relațiilor cu cei din jurul tău.

Mulți oameni nu știu că Feng Shui poate fi folosit și pentru a îndulci o relație “acră”. Metoda poate fi folosită pentru a ajuta o relație tensionată să treacă la una mai puțin stresantă, fără niciun conflict major. Folosind sectoarele Yan Nian, vă puteți asigura că o relație se termină fără probleme, fără prea multe bătăi de cap sau conflicte. Prin urmare, Yan Nian, deși nu este un colț al iubirii, este poate un colț „Nu mă urăști”.

Mai mult, deoarece Yan Nian nu este o direcție universală și variază fie în funcție de Gua personală a individului (dacă este folosită pentru direcții personale) fie de Gua de casă (dacă este folosit pentru a identifica sectorul adecvat din casă). Sectorul Yan Nian este sectorul în care toate energiile sunt complet echilibrate – aici și Yin și Yang Qi sunt în armonie. Prin urmare, se spune că Qi-ul din acest sector este sentimental și calmant, aducând echilibru emoțiilor unei persoane și permite dezvoltarea unor relații pozitive și sănătoase.

One thought on “Colțul relațiilor, colțul dragostei in Feng Shui

  1. Madalina Andreescu says:

    Buna ziua,
    As dori mai multe detalii despre o analiza feng shui a locuintei. Cat costa, cum decurge, in cat timp se intampla? Aveti cumva si cursuri pe acest topic?
    Multumesc,
    Madalina Andreescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *