Articole, Totul despre acupunctura

Acupunctura versus Dry Needling

Acupunctura în primul rând este un sistem medical complex în care se face un diagnostic, există mai mulți piloni de diagnostic: există anamneză, diagnosticul limbii, diagnosticul pulsului, examenul fizic. În acupunctură există o întreagă fiziologie: se cunosc meridiane și organe energetice, fiecare are o anumită funcționalitate care explică de ce se întâmplă anumite procese în organism.

Dry-Needling este un microsistem, a derivat din acupunctură și este un fel de tehnică anexă a acupuncturii, chiar dacă ea poate fi practicată mai modern separat de acupunctură, ea de fapt inițial a fost practicată în cadrul acupuncturii de către specialiști în acest domeniu dar în era modernă a putut fi practicat dry-needelingul inclusiv de către fizio și kinetoterapeuti din motivul că este o modalitate foarte eficientă de a rezolva dureri: dureri articulare, dureri musculare.

Dry-Needelingul se bazează pe o inserție a acelor dincolo de piele până în fascii și până în mușchi și deasemenea de multe ori se merge pe ace multe, o densitate a acelor destul de mare în zona în care se pune și nu se urmăresc neapărat meridianele de acupunctură.

În acupunctură ne folosim mai mult de meridiane și de puncte și ne interesează nu doar tratamentul afecțiunilor de genul dureri sau afecțiuni musculo-scheletale sau articulare ci ne interesează mult mai mult partea de medicină internă inclusiv partea psihologică.

https://youtu.be/q8iCXj5tRb4


Pentru mai multe detalii si informații:

Error: Contact form not found.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *