Articole, Calatoria pacientului in sfera acupuncturii

Așteaptă-te să primești mai mult decât rezolvarea simptomului pentru care ai venit

Ai început terapia, ai venit pentru anumită problemă așteaptă-te să se rezolve mult mai multe lucruri. In mod normal sau cum fac unii terapeuți este că la prima ședință fac o trecere în revistă prin absolut tot ce înseamnă simptome de la fizic la mental, emoțional, spiritual.

Acest lucru atât de complex încât rezonabil vorbind, nu prea poate fi făcut complet într-o singură ședință, fiindcă viața e foarte vastă și dacă este să o luăm de când exiști tu până în prezent pe toate aceste planuri, fizic, mental, emoțional, spiritual, este foarte multă informație și sincer nu este toată relevantă. Ideea este că nu este toată relevantă acum, dar este mult mai relevanta decât ai putea să-ți imaginezi.

De ce?

Din cauză că în momentul în care tu vii să zicem pentru o migrenă, tu nu vii la mine, tu nu vii la acupunctură cum te-ai duce la un medic clasic. Pe noi ne interesează doar problema doar migrena în sine unde se află ce intensitate are ce declanșatori are. Da asta e problemă, dar problema este simptomul, fiindcă ideea este că medicina chineză este o medicină holistică.

Ce înseamnă holistică?

Holistică înseamnă care vizează întregul. Asta înseamnă că în medicina chineză ne interesează problema dar ne interesează și tot celălalt context fiindcă în medicină chineză niciun element de informație, niciun simptom scos în afara contextului nu înseamnă ceva.

Inseamnă ceva doar într-un context. Și în contexte diferite aceeași migrena, aceeași alergie, același atac de panică sau depresie sau tulburare digestivă sau orice cu care tu te confrunți, în funcție de contextul în care apare, ne arată o imagine care poate să fie diferită în funcție de contexte diferite. Există o parte pozitivă. Nu este doar despre nevoia mea ca terapeut de a te înțelege pe tine astfel încât să tratăm migrena.

Da, este și asta, dar înțelege faptul că medicina chineză vede migrena, de exemplu. Dacă migrena e problema ta asta deranjează pe tine doar că ce tu nu știu încă a este că mai sunt încă vreo 20 de miliarde de mici simptome și probleme fizice mentale emoționale și spirituale care fac parte din aceeași constelație. Nu este vorba doar de migrene, este vorba de un întreg dezechilibru care are multe multe multe rămurele.

Tu ești conștient poate de câteva și pentru pentru care ai venit să te tratezi de care sunt mai deranjante. Poate nu te deranjează atât de mult faptul că ai și o balonare, care n-are legătură cu mâncarea sau poate nu te deranjează la fel de mult sau nu ești conștient de faptul că se poate rezolva și oboseala de care suferi și ușoară depresie de care suferi și nu-ți imaginezi fie că poți să scapi, fie că se poate trata prin acupunctură, sau poate nici măcar nu conștientizezi sau nu știi că ele sunt legate de migrena aceasta.

Acesta este rolul meu în acest filmuleț să îți spun că da ele sunt legate. Căutăm să înțelegem contextul, fiindcă contextul reprezintă un dezechilibru energetic. In acupunctură un dezechilibru nu vine niciodată singur. Are extrem extrem extrem de rar o singură manifestare. De cele mai multe ori are mai multe manifestări deci noi dacă vedem imaginea de ansamblu, unu la mână înțelegem dezechilibrul mai bine doi la mână ghici ce se întâmplă când reușim să diagnosticam corect și să tratăm corect contextul. Dispare cu totul, dispare tot.

Dispare nu doar acea rămurică care este vârful aisbergului care să nu vrea să fie mi-e greu să îmbunătățesc toate rămurelele acestui dezechilibru inclusiv balonarea, inclusiv migrena, inclusiv depresia și toate celălalte care țin de același dezechilibru. Mesajul este că unu la mână, așteaptă-te să se rezolve mult mai multe lucruri decât cele pentru vii. De fapt acesta este unul dintre motivele pentru care este foarte greu să răspundem la întrebarea de câte ședințe e nevoie. Eu pot să-ți dau o idee generală de câte ședințe este nevoie pentru a rezolva problema asta.

Mai mult un interval decât un număr fix de ședințe. Dar ideea este că în momentul în care ai început să vezi că se pot rezolva lucruri, prinzi gustul terapiei. Se pot rezolva aia? Mi-am adus aminte că am și problema aia. Alea se pot rezolva? Si pe măsură ce avansăm îți dai seama că se pot rezolva mai multe și mai multe și mai multe.

Deci cu alte cuvinte, unu la mănă așteaptă-te să se rezolve mult mai multe lucruri decât ai venit să rezolve doi la mînă dacă tot se poate rezolva mai multe, întreabă-ne, fiindcă s-ar putea să dai seama că acele lucruri care și ele te deranjeaza se poate rezolva dacă noi nu știm că există s-ar putea să nu ajungem să le rezolvăm, nu din cauză că nu se poate, ci din cauză că nu știam că le-ai da, deci întreabă. Dar aia se poate rezolva? Si s-ar putea să fii surprins.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *