De câte ședințe este nevoie

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]O durere la ciclu nu e doar o durere, o migrena nu e doar o migrenă, o alergie nu e doar o alergie  ci se întâmplă mult mai multe sub linia apei. Vârful aisbergului nu este doar ceva ce pluteste deasupra apei. Este ditamai monstru de dedesubt pe care trebuie sa îl înțelegem.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/jkimxkp3ecY” image_poster_switch=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Acum la final am păstrat această întrebare pe care o urăsc din toată ființa mea. De câte ședințe este nevoie? Acuma în acest moment nu o mai urăsc din cauză că am făcut aceste filmulețe și având în vedere că am discutat toate premisele acestei călătorii care sunt mult dincolo de am o durere de cap sau am o durere de cap mă poți ajuta sau am dureri la ciclu mă poți ajuta? Sigur că te pot ajuta, dar este mult mai mult de discutat dincolo de asta.

O durere la ciclu nu e doar o durere, o migrena nu e doar o migrenă, o alergie nu e doar o alergie  ci se întâmplă mult mai multe sub linia apei. Vârful aisbergului nu este doar ceva ce pluteste deasupra apei. Este ditamai monstru de dedesubt pe care trebuie sa îl înțelegem. Dacă doar ii retezi vârful, se mai ridica un pic si tot asa, deci trebuie sa adresam tot aisbergul, nu doar vârful.

Dar acum în sfârșit având în vedere că sper că ai înțeles toate acele lucruri toate conceptele de care am vorbit până acuma, îmi este mult mai ușor să răspund la întrebarea de câte ședințe este nevoie. De fapt ție ți-e mai ușor să înțelegi răspunsul pentru că răspunsul e același, respectiv depinde.

Dar acum înțelegi de ce spun depinde. Depinde foarte mult și de ce îți dorești. Dacă îți dorești doar să adreseze simptomul, e nevoie de foarte puține ședințe sau de o infinitate depinde cum vrei s-o ei. Dacă nu ajungi la cauză și tratezi doar simptomul există două variante. Răspunzi la tratament sau nu răspunzi la tratament.

De exemplu ai o problemă și tratezi doar simptomul și nu cauza și răspunzi la tratament dacă nu ai adresat cauză cat timp crezi că o să dureze efectele? Nu foarte mult, evident, și atunci poți să o vezi din perspectiva faptului că în două trei ședințe s-a rezolvat a dispărut simtomul dar așteaptă-te să revina și când revine mai facem două trei ședințe și iară dispare și iar aștepți și iară reapare dar dacă rămân în acest strat care e răspunsul la întrebarea de câte ședințe este nevoie? De două trei ședințe la fiecare tură. Mai faci o pauză înca o tură.

Dar pe termen lung de o infinitate de ședințe, fiindcă neadresand cauză niciodată nu se rezolvă. Asta ca să-ți dau un răspuns teoretic, practic eu nu mai fac tratamente care sunt destinate eșecului. Dacă văd că îți dorești doar să rezolv simptomul și cauză nu, nu sunt eu terapeutul pentru tine.

Vrei să adresezi cauza?

Ok dar depinde de cat de adâncă este această cauză pentru că poate să fie o chestie de genul mă trezesc greu dimineața. De ce mă trezesc eu greu dimineața? Din cauză că am o retenție de lichide de la o circulație limfatică proastă. De ce? Din cauză că am o digestie proastă. Okay rezolvăm partea de umflat de picioare rezolvăm partea de stagnarea circulație si rezolvăm partea de digestie Adică eu îți spun ce trebuie să faci și practic cu asta adresăm și cauza și cam asta este. Cu asta te duci în lume și faci ce vrei cu viața ta și s-a terminat acel ciclu.

Asta poate să fie un ciclu foarte scurt. Depinde foarte mult de cat de adânc vrei să mergi și ține efectiv de preferință personală. Poate să fie o chestie punctuală, poate să fie o chestie de genul vreau mai mult și dacă vrei mai mult se poate. Pe același principiu mergem.

De ce ai ajuns să te duci să mănânci atât de neregulat?

Chestie care a cauzat problemă de circulație limfatică. Poate carusel de viață prea agitat. Este o chestie minoră și a fost temporară pentru că așa a fost circumstanțele la birou, sau în general ai un stil de viață foarte agitat. Si dacă în general ai un stil de viață foarte agitat de ce nu pot să-ți găsești liniștea? Nu există nimeni care să aibă stil de viață liniștit? Dacă tu crezi asta îți spun că greșești. Și nu numai că există, dar se și transformă oamenii dintr-un stil de viață agitat în oamenii care au un stil de viață liniștit și așezat.

Pot face acest lucru deoarece pot să parcurgă o transformare dar în general dacă tot persistăm în a pune întrebarea de ce de ce de ce… ajungem și noi în profunzime. Cu cat ajungem mai în profunzime cu atât și tratamentul poate să mai ajungă mai profund și e ca atunci când urmărești un copac pornind de la frunză și te duci mai sus pe ramură și eventual ajungi la rădăcină. Ai o singură frunza, nu ajungi nicăieri dacă adaugi un de ce în plus, poate ajungi la a doua ramură o ramură are mai multe fraze, o tai pe aceea, ajungi la altă frunză.

Tai următoarea ramură, 30 de frunze și tot așa. Ideea este să ajungi la rădăcina copacului ca să rezolvi mult mai multe. In acest exemplu metaforic frunzele sunt problemele. Dacă ajungi la rădăcină, nu ajungi doar la a trata mai multe probleme, ajungi la a putea să tratezi ceva care contează mult mai mult decât doar o rezolvare de probleme.

Nu mai e o chestie de rezolvare. Nu mai e o chestie de a elimina ceva negativ, e o chestie de a cultiva ceva pozitiv care e mult mai mult decât doar absența unei probleme. Este prezența unei stări de bine, a unor lucruri care sunt dincolo de ce poți tu percepe în acel moment, apropo de video-ul anterior despre perspectivă.

Daca iți doresti să te duci suficient de profund, acupunctura poate să te ajute să-ți transformi perspectivă în niște moduri în care în acest moment cu perspectiva actuală nici nu poți concepe. Iată potențialul acupuncturii. Revenind la întrebarea inițială, nu știu, depinde ce vrei.

În funcție de problema pe care o ai ,în funcție de cat de mult vrei să faci acest proces, să fie parte din evoluția ta în funcție de asta pot să-ți spun. Într-adevăr mai sunt și alți factori. Daca vorbim de boală autoimună, aceasta presupune un conflict interior presupune o măcinare.

Să se rezolve această problemă trebuie să se rezolve măcinarea. Acolo trebuie să ajungem suficient de profund încât acea măcinare să fie adresata, să fie înțeleasă și rezolvată. Acolo partea de dezvoltare personală, de introspecție, de înțelegere a emoțiilor, de rezolvare a conflictului intern este indisolubil legată de vindecarea boli dacă vrei să te vindeci trebuie să treci pe acolo nu ai cum altfel.

Dacă vrei un tratament simptomatic putem să facem, dar e doar simptomatic. Pentru asta poți să iei și alifie sau o cremă cu cortizon, un calmant dar nu rezolvă problema. Dar nu de asta faci acupunctură într-un astfel de caz nu pentru calmarea temporală ci pentru a ajunge mai profund. Într-un astfel de caz să ajungi mai profund este obligatoriu și este indisolubil legat de problema în sine. Dar în alte cazuri nu este.

În cazul picioarelor umflate, nu trebuie să faci dezvoltare personală pentru problema aceasta, dar dacă vrei să faci, putem. La povestea despre dezvoltarea personală aș vrea să mai adaug faptul că unii oameni vin pentru dezvoltarea spirituală și de foarte multe ori oamenii care vin pentru acest lucru au o înțelegere un pic distorsionata a conceptului. Dezvoltarea nu este meditație sau levitație, nu despre asta este vorba.

Aceasta evoluție spirituală nu are nici o legătură cu a ne duce către stari frumoase. Asta este unul dintre conceptele greșite și frecvent întâlnite spiritualitate egal stare frumoasă. Nici măcar clasic dacă te duci să studiezi un pic de zen și citești poezia autentice Zen, o să vezi că majoritatea sunt cu a îmbrățișa suferință.

Nu caut clipele plăcute să mă bucur de ele, nu asta este esența Zen-ului ci să pot să modific eu atitudinea față de suferință și să o pot îngloba, să o pot integra în așa fel încât fie ca vine către mine ca și suferință sau ca și fericire să-mi fie totuna. Să pot să le primesc ca o gazdă bună pe amândouă indiferent care vine. Asta este esența zenului.

Transformarea mea interioară care are nevoie să aibe loc ca eu să pot să am astfel de atitudine asta este esența zenului. Cei care caută evoluție spirituală trebuie să înțeleagă că această evoluție spirituală trece prin relația cu suferința, iar în ceea ce privește partea noastră de acupunctură, ce ne interesează aici este vorba despre a rezolva traume din trecutul nostru care s-au consolidat în niște blocaje care ne țin pe noi la un anumit nivel de conștiință. Conștiința se dezvoltă natural pe măsură ce energia se deblochează și curge la nivelul din ce în ce mai înalte.

Paradoxal oamenii care ajung la evoluție spirituală nu sunt cei care se duc către evoluție spirituală, ci oamenii care se duc către zonele cele mai murdare din viața lor către zonele cele mai pline de suferință către zonele cele mai dureroase, astfel încât rezolvând ce-i acolo, curățând mizeria și blocajele și durerea și trauma aferenta lor, spiritual să se deblocheze și să se poată să se ducă către altă zona asta înseamnă evoluție spirituală. Dar subiectul era altul și tu poți să răspunzi. Depinde ce îți dorești.

Sunt Octavian Sbârnă mă bucur că ai început această călătorie.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Alte articole interesante

Nu știu cu care din cele trei servicii să încep, simt că aș avea nevoie de toate.

Nu-mi este clar ce aș obține de la o ședință de astrologie chineză