Hai să vorbim despre obiecte și Feng Shui. Nu există obiecte norocoase sau nenorocoase în Feng Shui. Unul din cele mai frecvente mituri despre Feng Shui este că acesta se folosește de obiecte specifice (broaște cu trei picioare, rațe Pekin, dreamcatchere, statui Buddha, obiecte de bambus, plante de cactuși) pentru a influența energia prezentă într-o clădire, fie ea locuință sau birou.
Denumirea de Feng Shui înseamnă literalmente „vântul și apa”. Puterea Feng Shui nu vine în niciun caz din obiecte de plastic, jad sau bambus, ci vine din mediul extern, de la mama natură. Vine de la munți, vine de la ape, vine de la forme de relief, vine de la constelații. Feng Shui are mult mai multă legătură cu astronomia decât cu designul interior sau plasarea de obiecte. Feng Shui nu este nici despre culori și nici nu este despre mobilă. Feng Shui este despre om, despre locul unde omul locuiește, lucrează, își crește copiii, își petrece o parte din viața personală sau profesională, locul unde iubește, manânca, muncește etc.
Cel mai important element din Feng Shui este omul ca antenă. El recepționează energia din spațiul unde este, unde își desfășoară activitatea. Este adevărat că diverse zone din casă au energie diferită și pe acest lucru, noi, consultanții Feng Shui, ne și bazăm recomandările. Sunt zone care favorizează anumite energii și care sunt potrivite pentru anumite obiective pe care le avem. Aceeași zonă poate să fie bună pentru ceva și contraindicată pentru altceva, motiv pentru care, de fiecare dată când interacționam cu un client nou, primul lucru pe care îl facem este să vorbim despre obiective: unde se afla în acest moment și unde își dorește să ajungă. Este important să stabilim aceste obiective pentru ca energia exterioară pe care o calculăm într-o analiză Feng Shui și energia interioară pe care o depunem să fie aliniate.
Obiecte norocoase nu există. Dar există anumite excepții de la regula „Feng Shui nu este despre obiecte”. Există anumite momente în care folosim totuși obiecte. Plecând de la definiția cuvântului Feng Shui – Vânt Apă, uneori facem anumite activări care pot fi cu un ventilator sau cu un acvariu, de exemplu. Aceste obiecte amplifică energetic zona în care sunt plasate, în funcție de obiectivele pe care le avem – mai multi bani, mai multă vizibilitate, mai multă atractivitate etc. Ocazional și în special când vorbim despre sănătate, despre relații sau despre starea de bine, putem face activări cu cristale. Cristalele pot ține loc munților, în special dacă desfășurăm o analiză Feng Shui în zonele nemuntoase. De exemplu, în București nu avem munți, dar putem să folosim anumite cristale naturale și chiar este uneori nevoie de astfel de înlocuitori.
Cum a apărut mitul ca Feng Shui este despre arta plasării sau despre designul interior?
Este vorba despre un așa-zis Feng Shui New Age, un sistem de consum, bazat pe plasarea așa-numitelor obiecte de noroc, ornamente sau bibelouri fabricate în China. Aceste obiecte create de om nu generează Qi sau energie cosmică doar prin simpla lor existență într-o anumită clădire. Chiar daca noi credem în ele si le învestim cu puterea anumitor semnificații energetice, chiar și prin proces de autosugestie, obiectele rămân niște obiecte, doar niște articole decorative.
Feng Shui autentic se concentrează pe alinierea Qi-ului față de mediul natural bazat pe direcție, locație, timp, formarea terenului și formarea apei. Ca să facem o paralelă cu principiul așa-zisului Feng Shui New Age: nu trebuie să crezi în natură pentru ca natura să funcționeze.
Feng Shui a început ca o artă de a evalua calitatea vieții prin observații și analize ale mediului de viață al persoanelor. Este o știință metafizică în care cineva a învățat să recunoască și să acceseze Qi-ul mediului de viață pentru a ajuta munca și eforturile făcute în acea viață. Feng Shui este folosit în scopuri corective, constructive sau predictive.
Cei patru factori importanți în Feng Shui sunt mediul, clădirea / reședința, timpul și oamenii.
- Mediul inconjurator acoperă „Qi-ul natural”. Este totul despre natură, despre unde ne situăm, ca oameni, în mijlocul naturii.
- Clădirea (structură și aspect) – studiem spațiul clădirii, indiferent dacă este așezat sau nu pentru a primi Qi-ul. Qi-ul nu apare punând o anumită statuie de jad la un anumit colț, pentru că Qi-ul este produs de natură, nu este făcut de om.
- Timpul – fluxul Qi este ciclic. Avem zi și noapte, avem timp și schimbări. Avem și cicluri emoționale, fie că sunt momente fericite sau triste. Trecem și prin ciclul de viață al vârstei. În momente diferite, calitatea Qi-ului se schimbă și în mediul pe care îl studiem.
- Oamenii – o parte a analizei Feng Shui este despre a accesa modul în care schimbările afectează clădirea și oamenii. Putem calcula acest lucru utilizând astrologia chineză, luând o diagramă de referință și potrivindu-l cu primii trei factori (mediu, clădire și timp) pentru a obține un Feng Shui bun.
Încă de la început, scopul Feng Shui a fost practic: să îmbunătățească calitatea vieții ocupanților unei case și nu să le dicteze gustul personal în decor sau lucrări de artă. Nici culorile nu au avut și nu au au vreun impact energetic semnificativ. Culorile au un impact mai mult psihologic asupra noastra si stării noastre de bine decât un efect Feng Shui real.
Dacă ești curios cum se desfășoara o analiză Feng Shui autentică, sună-ne la 0769.298.091. Prima ședință este gratuită. Cu toții ne dorim sănătate, bani și relații care să ne împlinească. În ședința gratuită trebuie să ne spui însă ce înseamnă toate astea pentru tine, cum arată realitatea ta curentă și cum arată viața pe care ți-o dorești.
Care sunt pasii pentru a beneficia de consultanță FengShui:
Pasul 0: Completezi formularul de mai jos
Pasul 1: Ședință gratuită de evaluare prealabila
Vom avea o discuție telefonică în care ne vei spune despre tine: cum arată viața ta acum, ce schimbări îți dorești să faci, care îți sunt provocările.
Pasul 2: Măsurători și calcule
Concret, în urma discutiei de la Pasul 1, consultanții nostri vor face măsurători și calcule specifice, care vor duce la atingerea obiectivelor pe care ni le propunem împreună.
Pasul 3: Livrare soluție
În final, venim să îți livrăm soluțiile pe care le-am identificat pentru atingerea obiectivelor: sănătate mai bună, relații mai bune, abundență financiară. Pe scurt: o viață împlinită.