Articole

Află cum sa slăbești conform medicinei tradiționale chineze

Obezitatea este una din cele mai serioase cauze de boala la nivel global. Deși nu este văzută ca o boala în sine necesitând un tratament altul decât modificarea stilului de viata, oamenii care vor sa slăbească știu ca nu e chiar atât de ușor.

De fapt nu e greu sa slabesti, e greu sa te mentii. Pana acum cativa ani dietele in care te privai de mancare sau mancai doua paie si o frunza erau aproape singurele pe care le gaseai. Si desi slabeai cu ele, cand reveneai la normal, luai mai mult in greutate decat cat aveai inainte sa te apuci de dieta.

Foarte populare erau salaturile, fructele, iaurturile, si cruditatile in general. Si totusi, in ciuda „regimului sanatos” oamenii aveau din ce in ca mai multe probleme pe parte digestiva si de slabit.

Din fericire in ultimii ani dietele disociate au castigat din ce in ce mai mult teren, iar oamenii au inteles din ce in ce mai mult ca ideea nu e sa devii ascet pentru o perioada de 2 saptamani in care slabesti si dupa aceea revii la acelasi regim de viata ca inainte, ci sa iti schimbi stilul de viata cu unul mai sanatos.

Ideea nu e sa slabesti 20 kg in 2 saptamani, ideea e sa slabesti treptat, incet, si sa te mentii. Ideea e sa intelegi ca ai kilograme in plus dintr-un anumit motiv si sa rezolvi cauza, nu sa scapi de kilograme dar sa ramai cu problema.

Medicina traditionala chineza duce acest aspect la un cu totul alt nivel, in sensul ca atribuie fiecarui aliment anumite calitati energetice. Fiecare aliment are o energie mai rece su mai calda, are afinitati pentru anumite organe si asupra acelor organe are anumite efecte.

Astfel, cu un diagnostic in medicina traditionala chineza, stiind ce dezechilibre are un pacient poti sa ii recomanzi ce sa manance. Aceste alimente ii vor face bine, si ii vor fi si pe plac (organismul ne spune prin intermediul preferintelor de gust ce dezechilibre are si ce il ajuta sa se reechilibreze).

Astfel se respecta mai multe principii: mancarea devine medicament iar fiecare pacient are o dieta unica, individualizata. Nu se merge pe standardizare ci pe individualizare. Motivul este ca ceea ce unora le poate face mult bine, altora le face rau.

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *