Articole

Acupunctura în durerile de spate din sarcină

Deși Acupunctura este foarte puțin cunoscută la noi spre deosebire de țările industrializate, în cea mai mare parte a cazurilor oamenii care au auzit de acupunctură au auzit de ea în legătură cu durerile de spate.

Într-adevăr, acupunctura este excelentă în a trata dureri de spate acute sau cronice, indiferent de proveniența lor. Contrastul cu medicina vestică este puternic, aceasta din urmă fiind de obicei neputincioasă în fața acestor afecțiuni deloc grave dar extrem de neplăcute.

La fel cum acupunctura rezolva durerile de spate în general, le rezolva și pe cele din sarcina. Dacă de foarte multe ori durerile de spate se datorează ridicării unor greutăți mai mari decât poate persoana respectiva sa ducă, în sarcina durerile de spate se datorează unei greutăți care timp de 9 luni tot creste.

În plus, din cauza burții crescânde poate apărea și o poziție ușor modificata a coloanei fata de poziția în care gravida ar sta în mod normal. Postura modificata predispune la apariția durerilor de spate.

De asemenea, creșterea semnificativă a sânilor poate genera o greutate semnificativă adițională asupra toracelui, care poate și ea cauzează dureri de spate toracale.

Acupunctura ca metoda terapeutică pentru durerile de spate din sarcină are marele avantaj că nu are efecte secundare care să dăuneze mamei sau fătului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *