Calatoria pacientului in sfera acupuncturii, Articole

Schimbări de perspectivă

Hai să vorbim despre schimbare de perspectivă. Ce se întâmplă în momentul în care vin la tratament cu un număr de luni în special când treci de șase luni opt luni un an este că nu te mai recunoști. Asta în cel mai pozitiv sens posibil. Pe mine ca terapeut este exact motivul pentru care ceea ce fac, îmi dă atâta satisfacție, fiindcă asta este să zicem dimensiunea spirituală a acupuncturii.

Când zic spiritual nu are nicio legătură cu religia. Chiar dacă ai,  dacă nu ai religie sau credință nu este vorba de ceva religios sau vreun iz de un fel sau altul. Este vorba despre cum înțelegem lumea, despre credințele noastre despre gradul nostru de maturitate. Este ca și când noi ca oameni avem un orizont, o perspectivă care este așa cum este. Dacă ești undeva plecăm pe mare pe apă oriunde ai fi, există o linia orizontului.

La fel și în interiorul nostru în mintea noastră există o linia orizontului. O limitare a ceea ce înțelegem. Să nu mai vorbim de faptul că există o limită a ce înțelegem dar și de faptul că perspectiva noastră se întâmplă prin niște ochelari. Ochelari, metaforic, în sensul în care acești ochelari sunt modul în care înțelegem viața, colorați fiind de condiționările noastre de creșterea noastră, de copilăria noastră, de toate experiențele pe care le-am trăit. În decursul terapiei credințele limitative, temerile și orice fel de distorsiuni de gândire încep încet încet să se șlefuiască.

Incet încet se diminuează și este ca și când ne curățăm ochelarii. Perspectiva noastră se expandează iar linia orizontului se mută. Dacă te duci către linia orizontului, dacă la linia orizontului vezi niște case și dincolo de acele case nu mai vezi, ăsta e cel mai departe lucru pe care-l vezi. Pe măsură ce te apropii de acele case, linia orizontului se va muta și tu în momentul în care ajungi la acele case, linia orizontului va fi departe mult dincolo de ele.

În terapie asta îmi place extraordinar de mult. Linia orizontului se află la aproximativ 6,8 luni din momentul terapiei asta înseamnă că în aproximativ 6,8 luni te vei fi schimbat deja extraordinar de mult suficient de mult încât să nu te recunoști. Din experiența mea în lucrul cu pacienții am observat că oamenii își pot închipui cam cum or să fie ei cam cum ar putea să fie ei până la un punct.

Pot să-mi imaginez dacă eu aș fi versiunea mea cea mai bună acum că aș fi așa și-așa și-așa. Asta e ceea ce știm că nu știm sau ce știm că oarecum e undeva în noi dar noi nu știm cum să ajungem acolo dar știm că dacă am avea o baghetă magică acolo am vrea să ajungem. Partea magică începe exact acolo unde se termină orizontul. Fiindcă acolo începe dincolo de limita de perspectivă începe ceea ce noi nu știm că nu știm.

Începe potențialul nostru de care noi nici măcar nu suntem conștienți. În momentul în care trecem dincolo de această limita a orizontului noi începem să devenim o persoană de care nici nu ne puteam închipui, nici nu știam că avem acel potențial nici nu știam că există acel mod de gândire.

Prin definiție schimbare de perspectivă înseamnă că am o perspectivă nouă, alta decât o aveam până în acel moment dar eu nu pot să-mi imaginez cu perspectiva actuală cum va fi noua perspectiva. Dacă aș putea să o fac înseamnă că o am deja dacă aia e cu adevărat nouă înseamnă că nu o am.

Prin definiție înseamnă că nu pot să-mi imaginez cum voi gândi atunci, cum voi înțelege viața atunci. Partea frumoasă este că nu e doar un exercițiu steril de filozofie. Asta este viața reală care se întâmplă în fața mea și a ta.

Așa este viața trăită în care în fiecare săptămână mai faci un pas și încă un pas astfel încât în luni de zile de tratament în 6,8 luni ajungi să depășești ceea ce poți tu să-ți imaginezi acum. Satisfacția mea majoră este că eu cu pacienții mai vechi să vorbim peste 2,3,4,5 ani sau mai mult, de terapie fiindcă e adictive în cel mai pozitiv mod posibil.

Dăm așa un pic ceasul înapoi și ne bucurăm de ce transformare frumoasa au avut loc și ce călătorie frumoasă am parcurs și cat de mult ne-a inspirat pe el sau ea se poate să descopere aceste noi perspective și pe mine că am fost martorul și ghidul în acest proces.

Este ceva ce pe mine mă inspiră extraordinar de mult și dacă ai suficientă răbdare și îți dorești asta, te invit să descoperi în terapie. Este cel mai frumos cel mai plin de inspirație și de hrana sufletească și de satisfacție și de împlinire și nu știu ce cuvinte să folosesc, moment din terapie.

De fapt nu este un moment pentru că nu se întâmplă doar odată ci este o creșterea treptată, care la câteva luni să ajungi la acel prag cel puțin ca să-ți dai seama că se întâmplă până în acel moment nu îți dai seama că se întâmplă pe măsură ce evoluezi evident că și linia orizontului se mută și ea și peste încă 6,8 luni iar ajungi în acel prag în care devenea previzibil și de transformi dincolo de ce devine conștient și cunoscut în acel moment. Este o evoluție continuă, este de o frumusețe absolut extraordinară și o să o vezi.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *